הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה בינוניים כ 1 ק"ג ומבושלים בקליפתם 10 דקות בלבד
והושהו על קליפתם לילה במקרר
כפית ורבע מלח
פלפל שחור גרוס
50 גר' חמאה או מחמאה, או אפילו 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1.מחממים מחבת איכותית (כבדה ומחומר שמונע הידבקות של האוכל) על אש גבוהה.
2.קולפים ומגררים את תפוחי האדמה לאורכם על פומפייה גסה (לקבלת "אטריות" ארוכות). מערבבים עם המלח והפלפל היטב בעזרת הידיים.
3.יוצקים את החמאה למחבת או המחמאה המומסת,או 2 כפות שמן זית, מניחים את תפוחי האדמה ומהדקים בעזרת הידיים לקבלת לביבה בעובי של כ-1.5 ס"מ ).
4.מטגנים כ- 2 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כ- 5 דקות נוספות. הופכים את הלביבה ומטגנים 5 דקות נוספות על אש בינונית. אם הלביבה לא משחימה, מגבירים את האש לכ- 2 דקות עד שהיא משחימה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון