הוראות הכנה
מרכיבים
חציל גדול פרוס לתשע פרוסות בעובי של 0.5 ס"מ
3 כדורי מוצרלה פרוסים לתשע
3 כפות רוטב פסטו
7 עגבניות מיובשות
2 שיני שום קצוצות
כפית שמן שומשום
מלח ופלפל גרוס דק
שמן זית לטיגון
אופציונלי=
1/4 חציל קלוף ומגורד בפומפיה
14 בצל קצוץ
1/4 ק"ג בשר בקר טחון מתובלים במעט פפריקה, מלח, ופלפל שחור
מטגנים כ 2-3 דקות במחבת עד קבלת צבע זהוב
מורחים על החציל כשכבה ראשונה וממשיכים כבמתכון
לצימחונים ומקפידי כשרות ניתן לעשות את האופציה ללא בשר
מגדילים את כמות הבצל המטוגן
אופן ההכנה
1.לטגן את החציל במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה.
2.לעבד קלות במעבד מזון את העגבניות המיובשות, שום, שמן שומשום, מעט פלפל ומלח.
3.בתבנית אפיה להניח פרוסת חציל ולמרוח עליה מעט ממרח פסטו. להניח עליה פרוסת גבינת מוצרלה ופרוסת חציל נוספת. למרוח בממרח עגבניות. להוסיף פרוסת מוצרלה ועליה פרוסת חציל אחרונה המרוחה בפסטו, לסיום - מוצרלה.
4.לאפות את המגדל כ-5 דקות ב-180 מעלות ולהגיש.
אופציונלי=
1/4 חציל קלוף ומגורד בפומפיה
14 בצל קצוץ
1/4 ק"ג בשר בקר טחון מתובלים במעט פפריקה, מלח, ופלפל שחור
מטגנים כ 2-3 דקות במחבת עד קבלת צבע זהוב
מורחים על החציל כשכבה ראשונה וממשיכים כבמתכון
מגיש:
מקור: המתכון של שף רן ראש תמונות פאוזה פונדק גלילי שאר ישוב www.pausa-inn.co.il
שתף את המתכון