הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם נתח פילה בקר שלם ועבה
2 בצל שאלוט
75 גרם חמאה
1 כף שמן זית
1/2 כוס יין אדום
1/4 כוס ברנדי איכותי
מלח גס, פלפל שחור גרוס עבה , אגוז מוסקט טחון
קמצוץ סוכר
ענף עלי תימין
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
1.מחממים מחבת על אש גבוהה וממיסים שמן עם כף חמאה.
2.מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר, תבלינים שום כתוש פרט למלח , ומטגנים קלות עד להשחמה. כ 2 דקות לכל צד.
3.מוצאים את נתח הבשר לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
4.במקביל מוסיפים למחבת יין ומצמצמים מעט ואז מוסיפים את החמאה.
5. מחזירים את פרוסות הבשר למחבת לדקה אחת מוסיפים 1/2 כוסית קוניאק איכותי ומציתים מיד בעזרת גפרור זהירות (הלהבה תפרוץ באחת מהמחבת לא להיבהל אבל להיזהר)ומגישים מיד מפזרים מעל מעט מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס עבה.
על הבשר להיות במידת עשייה מדיום.
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי תמונות בשר וייןhttps://foodnwine.files.wordpress.com/2009/08/sintafire.jpg
שתף את המתכון