סטייק טרטר הוא מאכל בשר העשוי מבשר בקר קצוץ דק, או טחון המוגש נא, brעל פי רוב מנתח פילה. מנת סטייק טרטר מוגשת בדרך כלל עם בצל קצוץ, brצלפים כבושים ותבלינים (בהם פלפל שחור טחון ורוטב ווסטרשייר) brסטייק טרטר נחשב כמאכל משובח במסעדות עילית. המאכל אהוד במיוחד בבלגיה, צרפת ושווייץ, br שם הוא מכונה בשם "פילה אמריקאי" (צרפתית filet am?ricain). br המאכל מוגש במסעדות כמנה עיקרית ולצדו בדרך כלל מוגש לחם קלוי או טוגנים
|
|
|
סטייק טרטר הוא מאכל בשר העשוי מבשר בקר קצוץ דק, או טחון המוגש נא, brעל פי רוב מנתח פילה. מנת סטייק טרטר מוגשת בדרך כלל עם בצל קצוץ, brצלפים כבושים ותבלינים (בהם פלפל שחור טחון ורוטב ווסטרשייר) brסטייק טרטר נחשב כמאכל משובח במסעדות עילית. המאכל אהוד במיוחד בבלגיה, צרפת ושווייץ, br שם הוא מכונה בשם "פילה אמריקאי" (צרפתית filet am?ricain). br המאכל מוגש במסעדות כמנה עיקרית ולצדו בדרך כלל מוגש לחם קלוי או טוגנים
|
הוראות הכנה
מרכיבים
400 ג"ר פילה בקר טרי טרי
2 בצלי שאלוט אני מעדיף 4 בצלים ירוקים
2 כפות גדושות חרדל דיזון
2 כפות שמן זית
2 כפות מלפים קצוצים
4 מלפפונים כבושים גמדיים
1 חלמון ביצה
1 כף מיץ ליים או לימון
פלפל שחור גרוס עבה
מלח
1 כף רוטב ווסצסטר (לא חובה)
אופן ההכנה
1. קוצצים את הצלפים המלפונים והבצל דק דק
2. בקערה מערבבים ומקציפים במטרפת את חרדל הדיזון חלמון הביצה שמן הזית הלימון
ותבלינים עד שכל החומרים מתחברים יחדיו (הביצה "מתבשלת בליים ובחרדל")
3. קוצצים את הבשר בעזרת סכין דק דק עד לרמת קציץ בשר
4. מוסיפים את הבשר לקערה ומערבבים תוך קיפול
5. מניחים טבעת פורמט על צלחת וממלאים בבשר הקציץ מקשטים בעלה פטרוזיליה
6. מומלץ להגיש עם טוסט
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון