חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ספריבס ברוטב טריאקי של השף עמיר אילן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"בארץ, ספריבס הוא תיאור די רחב לצלעות חזיר. הנתח שמן למדי וברוב המקרים הבשר brקשה. החלק הרך שנותר לאכילה, לצערי הרב, זה רק השומן. brהדרך שאני מצאתי לבישול נתח זה דורשת בישול ממושך עד לריכוך הבשר, ולאחריו צלייה brלקבלת פריכות קלה וזיגוג של הרוטב. brמה שנקבל בשיטה זו יהיה בשר עסיסי ורך. brאם בשלב הראשון לא התרכך הבשר, יש להמשיך לצלות עד שייתרכך. br יש להקפיד שיהיו נוזלים בתבנית המכוסה היטב!" br
ספריבס ברוטב טריאקי של השף עמיר אילן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"בארץ, ספריבס הוא תיאור די רחב לצלעות חזיר. הנתח שמן למדי וברוב המקרים הבשר brקשה. החלק הרך שנותר לאכילה, לצערי הרב, זה רק השומן. brהדרך שאני מצאתי לבישול נתח זה דורשת בישול ממושך עד לריכוך הבשר, ולאחריו צלייה brלקבלת פריכות קלה וזיגוג של הרוטב. brמה שנקבל בשיטה זו יהיה בשר עסיסי ורך. brאם בשלב הראשון לא התרכך הבשר, יש להמשיך לצלות עד שייתרכך. br יש להקפיד שיהיו נוזלים בתבנית המכוסה היטב!" br
הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת התבלינים היבשים
1 כף גרגרי כוסברה גרוסים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית תערובת חמישה תבלינים (להשיג במכולות סיניות)
1 כף מלח
2 כפות סוכר חום
1 כף כמון
1 כף אבקת שום
1 כפית אבקת זנגויל
1 כפית פלפל שחור גרוס
למרינדת הצלייה:
4 כפות ג?ינג?ר טרי מרוסק דק
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס חומץ אורז
1 בצל בינוני, מרוסק על פומפייה
להברשה, זיגוג והשוס של הסיום:
רוטב טריאקי
2 ק?ג ספריבס חזיר
אופן ההכנה
1. מערבבים את התבלינים היבשים ומשפשפים אותם היטב על הצלעות (Rub). משרים למשך לילה או כשמונה שעות במקרר.
2.מעבירים את הצלעות יחד עם נוזלי ההשרייה לכלי חסין אש. מסדרים שכבה ומורחים מעליה ממרינדת הצליה. ממשיכים בדרך זו עם שאר הצלעות.
3.מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם לחום של- 160 מעלות. צולים כשלוש שעות, או עד שהבשר רך מאד .
4.מוציאים מהתנור, מצננים ושומרים מכוסה במקרר למשך הלילה. הצלעות אמורות להתרכך מאד במהלך הצלייה הממושכת ולהפריש כמות נדיבה של נוזלים. יש להעבירן בזהירות רבה כדי שלא ייתפרקו. לאחר הקרור שלהן יהיה קל יותר לטפל בהן. הצלעות קשות עדיין? מכסים ומחזירים להמשך צלייה. יש לוודא שישנם נוזלים והתבנית אינה יבשה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.
5.למחרת, עורכים את הצלעות על רשת גריל, אחת לצד השניה. צולים בתנור שחומם מראש ל- 185 מעלות, תוך הברשה בטריאקי לקבלת זיגוג מבריק. כשחם, ופריך אפשר להגיש.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף עמיר אילן מסעדת הדסון https://chefilan.com/blog/?p=119
שתף את המתכון