הוראות הכנה
מרכיבים
120 גרם קמח רגיל (1 כוס)
140 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
1 וחצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
40 גרם חמאה לא מלוחה בטמפ' החדר (1/3 חבילה)
120 מ"ל חלב 3% (1/2 כוס)
1 ביצה בינונית
1/4 כפית תמצית וניל
קונפיטורת פירות יער
לציפוי:
250 גרם חמאה לא מלוחה (2 וחצי חבילות)
250 גרם אבקת סוכר (1 ו-1/2 כוס)
80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
30 גרם קונפיטורת פירות יער (1 כפית)
אופן ההכנה
1. מכניסים למיקסר את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והחמאה ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות החלב ומערבבים שוב עד קבלת מרקם אחיד.
2. מקציפים בקערה נפרדת את הביצה, תמצית הווניל ושארית החלב, לכמה שניות. שופכים לתערובת הקמח וממשיכים לערבב ביחד עד השתלבות שתי הבלילות לאחת אחידה.
3. מרפדים במנז'טים מגש קאפקייקס עם 12 חורים ומחממים את התנור ל-170 מעלות.
4. מחלקים את הבלילה למנז'טים בצורה שווה (ממלאים רק עד ה-3/4). אופים למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהב בהיר (נועצים קיסם, והוא אמור לצאת נקי).
5. מקררים את הקאפקייקס ומכינים את הציפוי.
6. הכנת הציפוי: שמים במיקסר את החמאה, השמנת ואבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
7. מוסיפים לבלילה כפית קונפיטורה ומקפלים, עד שהקונפיטורה נספגת באופן אחיד. מכניסים את הבלילה לשק זילוף.
8. מוציאים את הליבה של הקאפקייקס בעזרת עם סכין קטנה, ויוצרים חור עגול וקטן למילוי. מזלפים פנימה את הציפוי, מצפים בתנועות סיבוביות ומקשטים בפירות יער טריים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון