הוראות הכנה
מרכיבים
לפסטרמי:
2 ק"ג בשר חזה בקר או צוואר או צלעות כל נתח אחר שאוהבים
מים לכיסוי הבשר
30 ג' מלח סלפטר (סודיום)
2 כפות מלח (אפשר גס)
4 עלי דפנה
20 גרגירים פלפל אנגלי
20 גרגרירים פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
10 שיני שום גדולות
למי הבישול:
מים לכיסוי הבשר
10 גרגירי פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף חומץ
1 כפית מלח
8 שיני שום
ציפוי לבשר כבוש:
לאחר שהבשר נכבש וצונן ואף קורר לילה במקרר.
מערבבים בקערית:
2 כפות פלפל שחור גרוס גס
1 כפית מלח
1 כף סוכר חום
1 כף חרדל מריחה
2 כפות סילאן תמרים או דבש
ללחם:
600 ג"ר קמח לבן מנופה
1.5 כפיות מלח
1 כף סוכר חום
30 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
30 גרם מחמאה או חמאה רכה
330 מ"ל בירה שחורה בטמפ' החדר
לבנית הכריך
2 פרוסות לחם
4 -5 פרוסות פסטרמי
2 כפיות מיונית איכותית (רצוי תוצרת בית ראו מתכון)
1 כפית חרדל משחה איכותי
2 מלפפונים פרוסים דק
אופן ההכנה
לפסטרמי:
מניחים את הבשר בקערה גדולה דיה להכילו בנוחיות. מודדים את כמות המים שתכסה את הבשר ומעבירים לסיר. מוסיפים את כל חומרי המרינדה חוץ מהשום. מרתיחים 10 דקות, מצננים, מוסיפים את השום ויוצקים על הבשר כך שהמים יכסו אותו, מכסים הקערה ושולחים לקירור ל8-10 ימים.
במדף התחתון של המקרר
למי הבישול:
מים לכיסוי הבשר
10 גרגירי פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף חומץ
1 כפית מלח
8 שיני שום
מוציאים את הבשר מהמרינדה. את המרינדה שופכים. מערבבים בסיר גדול את כל החומרים למי הבישול.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה כשעתיים או עד שהבשר רך. מסירים מהאש ומצננים בתוך מי הבישול. כשהבשר והנוזל קרים לחלוטין, מוציאים מהמים, שומרים במקרר ללילה, ולמחרת אם רוצים את הבשר כבוש ולא מתובל אפוי פורסים ומגישים.
ציפוי לבשר כבוש:
לאחר שהבשר נכבש וצונן ואף קורר לילה במקרר.
מערבבים בקערית:
2 כפות פלפל שחור גרוס גס
1 כפית מלח
1 כף סוכר חום
1 כף חרדל מריחה
2 כפות סילאן תמרים או דבש
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מניחים את הבשר בתבנית אפיה ומוזגים לתוך התבנית 2 כוסות יין אדום מתוק.אופים עד השחמה מכל הצדדים
מקררים ופורסים מגישים חם או קר
ללחם:
לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה. ללוש כ- 6 דקות. לעצב כדור,
להניחבקערה משומנת ולהתפיח מכוסה במשך כשעה.
להוציא את הבצק למשטח מקומח, לעצב 2 ככרות. להניח בתבנית משומנת
ומקומחת ולהתפיח במשך כשעה נוספת כשהכיכרות מכוסות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. לאפות במשך 30-45 דקות עד
שהכיכרות מוכנות.
להעביר לרשת צינון.
להגשת הכריך
מורחים את הלחם במינית וחרדל מעמיסים בפסטרמי חתוך דק מעל מלפפונים חמוצים סוגרים בפרוסת לחם נוספת חוצים לשניים ומתענגים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון