חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן ללא אפייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה שחורה-לבנה, קיצית והורסת את הבריאות. אפשר ורצוי להכין יום מראש
עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן ללא אפייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה שחורה-לבנה, קיצית והורסת את הבריאות. אפשר ורצוי להכין יום מראש
הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית: 22-24 עגולה מתפרקת
לתחתית:
1 קופסת עוגיות אוריאו + 4 עוגיות בודדות
60 גרם חמאה מומסת
לרוטב הטופי:
100 גרם חמאה
250 גרם סוכר דמררה (כוס וחצי)
1 שמנת מתוקה
למוס הגבינה:
120 גרם שוקולד לבן
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
¼ כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
½ כוס שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
לשכבת הפרי:
פחית מנגו משומר (או כל פרי אחר), פרוס דק ומסונן היטב (לא חובה)
אופן ההכנה
התחתית:
1. ממיסים חמאה במיקרו.
2. טוחנים דק את עוגיות האוריאו במעבד מזון.
3. מערבבים את העוגיות עם החמאה, מפזרים בתחתית התבנית ומהדקים היטב
בעזרת כף או בידיים. מניחים בצד.
רוטב הטופי (כדאי להכין ביום ההגשה):
1. שמים את כל המרכיבים בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצר רוטב אחיד וחלק.
2. מבשלים בבעבוע עדין עד שמסמיך (זה לוקח כמה דקות). שימו לב ? אסור שהרוטב יגיע לרתיחה חזקה.
3. מסירים מהכיריים, מערבבים ושומרים בצד לצינון.
מוס הגבינה:
1.ממיסים שוקולד לבן במיקרו (מתחילים ב-30 שניות, ואם צריך מוסיפים כל פעם 10 שניות שניות). זהירות ? שוקולד לבן נשרף יותר בקלות משוקולד רגיל.
2. מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר והווניל עד לקבלת בלילה הומוגנית.
3. מוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים ומוסיפים את השמנת החמוצה.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
5. מקפלים את הקצפת לתערובת.
הרכבת העוגה:
1.מניחים את פרוסות הפרי על התחתית בשכבה אחת אחידה (לא חובה).
2. שופכים את מוס הגבינה ומיישרים. מאחסנים במקרר להתייצבות
ל-4 שעות לפחות (עדיף לילה).
3. מוציאים מהמקרר, ומקשטים ברוטב הטופי.
הקישוט:
1. שופכים כף רוטב בסילון דק בצורת ספירלה מהמרכז כלפי השוליים.
2. לוקחים שיפוד ו"חורטים" קווים בעדינות (מבלי להיכנס לעומק המוס). אחד מהחוץ לפנים ואחד מהפנים לחוץ לסירוגין.
3. אם רוצים לקשט את השוליים טוחנים 4 עוגיות אוריאו, מניחים בצלחת שטוחה ומדביקים בעדינות.
4. פורסים בסכין חדה מאוד ומגישים עם עוד רוטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון