הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן
100 גרם פילה חזיר
100 גרם חזה אווז
100 גרם פרגיות (ירך עוף ללא עצם)
1 כפית מלח
4 שרימפס גדולים נקיים, קלופים וחתוכים ל-3 חלקים
1 כפית שום קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1/4 כוס נבטים
1/4 כוס כרישה פרוסה דק לאלכסון (החלק הלבן בלבד)
10 רצועות פלפל אדום
2 כפות יין אורז
3 כפות רוטב סויה
2 כפיות רוטב צדפות
1 כפית סוכר
2 כפיות שמן צ'ילי
300 גרם אטריות ביצים דקות מבושלות וקרות (אפשר גם ספגטי) - משקל אחרי בישול
למרינדה:
1 כוס סוכר
1 כוס סויה
להגשה:
שמן שומשום לזילוף
1 כף בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
1. מכינים את המרינדה מערבבים סוכר וסויה, עד שהסוכר נמס. משרים את הבשרים בתערובת למשך שעה.
2. מחממים במחבת ברזל 2 כפות שמן. צולים את נתחי הבשר במשך 5-3 דקות, רק עד שהם מקבלים גוון חום.
3.חותכים את הבשרים לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ. רצוי להשהות כמה שעות לפני ההגשה.
4. חולטים את השרימפס: מביאים לרתיחה ליטר מים עם כפית מלח. חולטים שרימפס 45 שניות. מסננים ומניחים בצד.
5. מחממים במחבת טפלון עבה וגדולה או בווק את שאר השמן, שום וג'ינג'ר, עד שהשום מעלה ריח. מוסיפים את הבשרים והשרימפס ומערבבים.
6. מוסיפים את שאר הירקות וחומרי הטעם ומערבבים. מוסיפים אטריות ו-3-2 כפות מים ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהמנה חמה.
7. מעבירים לצלחת. מזלפים שמן שומשום ומקשטים בבצל ירוק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון