brטורפים את שתי הביצים עם מלח ופלפל ומקשקשים אותן במחבת או בווק ב- 2 כפות שמן.לפני שהן הופכות יבשות מדי מורידים אותן מהאש ושמים בצד.מנקים את המחבת לפני המשך השימוש בו.שמים במחבת את 2 כפות השמן הנותרות וכשהוא חם שופכים פנימה את האורז המבושל.מערבבים את התכולה מספר דקות עם כף עץ ( המקצוענים שביננו יכולים לעשות זאת עם צ'ופסטיק..) על מנת להפריד את הגרגרים,ושופכים פנימה את רוטב הסויה.כשהאורז חם, מחזירים את הביצים המקושקשות ומטגנים הכל עוד מספר דקות . br brמגישים את האורז חם,בקערה מרכזית, עם בצל ירוק קצוץ מעל.
|
|
|
brטורפים את שתי הביצים עם מלח ופלפל ומקשקשים אותן במחבת או בווק ב- 2 כפות שמן.לפני שהן הופכות יבשות מדי מורידים אותן מהאש ושמים בצד.מנקים את המחבת לפני המשך השימוש בו.שמים במחבת את 2 כפות השמן הנותרות וכשהוא חם שופכים פנימה את האורז המבושל.מערבבים את התכולה מספר דקות עם כף עץ ( המקצוענים שביננו יכולים לעשות זאת עם צ'ופסטיק..) על מנת להפריד את הגרגרים,ושופכים פנימה את רוטב הסויה.כשהאורז חם, מחזירים את הביצים המקושקשות ומטגנים הכל עוד מספר דקות . br brמגישים את האורז חם,בקערה מרכזית, עם בצל ירוק קצוץ מעל.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם בשר בקר (שייטל, צ'ך או סינטה) חתוך לפרוסות דקות
1 חציל טרי קלוף וחתוך לאצבעות
שמן לטיגון עמוק
2 שיני שום קצוצות דק
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 פלפל אדום חריף יבש, קצוץ גס
1 בצל ירוק קצוץ דק
למרינדה:
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי
1 כפית שמן שומשום
3 כפות מרק צח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות קרמל נוזלי (מרתיחים 1 כוס סוכר + 1 כוס מים עד לקבלת קרמל בגוון ענברי)
לאורז
2 ביצים גדולות
2 כוסות של אורז מבושל קר רצוי שהושרה לילה במקרר
1 כף רוטב סויה
1 בצל ירוק
3 כפות שמן
2 כפיות שמן שומשום
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. משרים את הבשר שעה לפחות.
2. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, למעט הקרמל.
3. מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק, עד שהן שחומות. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.
4. מחממים ווק ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהווק חם מאוד, מוסיפים את הבשר. מטגנים 2 דקות ומוציאים מהווק.
5. מוסיפים לווק 2 כפות שמן. מטגנים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף במשך דקה, תוך כדי ערבוב.
6. מוסיפים את הבשר ואת החצילים ומטגנים-מערבבים דקה נוספת. יוצקים קרמל, מערבבים חצי דקה ומוסיפים את חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים, עד שהרוטב סמיך ומצפה היטב את מרכיבי המנה.
7. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
לאורז
8. בסיר עם כפית שמן מבשלים 1 כוס אורז ארוך ב2 כוסות מים מורתחים וכפית מלח מכסים
את הסיר עד לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, מכבים את הלהבה ומותירים את הסיר לעוד 20 דקות מכוסה.
9. מכניסים לכלי איחסון סגור בניילון נצמד ליום למקרר
10. טורפים את שתי הביצים עם מלח ופלפל ומקשקשים אותן במחבת או בווק ב- 1 כף שמן.לפני שהן הופכות יבשות מדי מורידים אותן מהאש ושמים בצד.
11.מנקים את המחבת לפני המשך השימוש בו. שמים במחבת את 2 כפות השמן הנותרות ושמן השומשום כשהוא חם שופכים פנימה את האורז המבושל.מערבבים את התכולה מספר דקות עם כף עץ על מנת להפריד את הגרגרי האורז מוסיפיםפנימה את רוטב הסויה.
כשהאורז חם, מחזירים את הביצים המקושקשות ומטגנים הכל עוד מספר דקות .
מגישים את האורז חם,בקערה מרכזית, עם בצל ירוק קצוץ מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון