הוראות הכנה
מרכיבים
לפסטה
2 כוסות קמח רצוי מחיטת דורום או קמח לבן רגיל
2 ביצים,
כף אחת שמן זית
כף אחת מים
חצי כפית מלח
לרוטב פונדטה
1 מיכל שמנת מתוקה 16%
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
1/4 כוס גבינת טל העמק מגוררת
גרד אגוז מוסקט
מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
2 חלמוני ביצים
2 גבעולי ברוקלי פרוסים לדסקיות דקות
1 כף צנובר קלוי מעט על מחבת
אופן ההכנה
אופן הכנת הפסטה
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח במעבד מזון .
2. מוסיפים את הביצים.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח.
4. מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים
במקרר לחצי שעה.
6. מרדדים את הבצק דק דק וחותכים ממנו רצועות
ארוכות ודקות.)פטנט לחיתןך ראה בסוף(
את רצועות הבצק החתוכות מניחים ליבוש על מגבת
נקייה.
7. מבשלים במים רותחים ביחד עם דסקיות הברוקלי במשך 3 עד 4 דקות. עד
שהיא 'אל-דנטה' (כלומר "על השן"). ביטוי
שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש
שיש בה קושי מסוים. רוצים מעט יותר רך תנו לה עוד דקותיים
לרוטב הפונדטה
בקערת פירקס מערבבים את כל החומרים פרט (לחלמוני הביצים ולגבעולי הסלרי והצנובר) ומניחים על סיר המים שאנו מרתיחים בעבור הפסטה ומערבבים מעת לעת כשהמים בסיר הגיעו לרתיחה מוסיפים את חלמוני הביצה תוך טריפה מהירה של המסה ומבשלים כ דקותיים יחדיו ומסירים מהאש
מוסיפים את הפסטה לסיר ומניחים את הרוטב עם הקערה מעל הסיר בחזרה ומערבבים
בנית המנה
מסננים את הטאליטני ומעבירים למחבת טפלון מוסיפים את הרוטב מערבבים תוך הקפצה
מוסיפים את דסקיות הברוקלי והצנובר ומגישים בעודו חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון