הוראות הכנה
מרכיבים
1 שקית פתיתים דמויי אורז 500 ג"ר (רצוי של אסם)
1 בצל גדול פרוס לטבעות דקות
2 שיני שום קצוצות
1/8 כוס שמן תירס או 1/2 חבילת חמאה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כף מחוקה מלח
לגירסת העוף
500 ג"ר חזה עוף חתוך לרצועות דקות מאוד
לגירסת פירות ים
250 ג"ר רצועות קטנות קלאמרי
12 יח' גאמבו שרימפס
אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את השמן/ חמאה ומוסיפים את הפתיתים ומטגנים על אש נמוכה כ2 דקות מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב מוסיפים את העוף או הקלאמרי ומטגנים
עוד 2 דקות מוסיפים את התבלינים והשום עד הזהבה של הפתיתים.
2. מוסיפים 4 כוסות מים מכסים ומבשלים כ 7 דקות או עד שהמים נגמרים מסירים מהאש וממתינים כ 5 דקות עד לפתיחת המיכסה (כדאי לערבב אחרי 3 דקות בישול)
*** בגירסת פירות הים מניחים את השרימפסים כ 3 דקות לפני תום הבישול לאחר עירבוב הפתיתים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון