חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פתיתים מוארכים (אורז בן גוריון) בסגנון קריאולי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מדהימה שבמקום אורז משתמשים בפתיתים דמויי אורז (אורז בן גוריון)
פתיתים מוארכים (אורז בן גוריון) בסגנון קריאולי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מדהימה שבמקום אורז משתמשים בפתיתים דמויי אורז (אורז בן גוריון)
הוראות הכנה
מרכיבים
1 שקית פתיתים דמויי אורז 500 ג"ר (רצוי של אסם)
1 בצל גדול פרוס לטבעות דקות
2 שיני שום קצוצות
1/8 כוס שמן תירס או 1/2 חבילת חמאה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כף מחוקה מלח
לגירסת העוף
500 ג"ר חזה עוף חתוך לרצועות דקות מאוד
לגירסת פירות ים
250 ג"ר רצועות קטנות קלאמרי
12 יח' גאמבו שרימפס
אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את השמן/ חמאה ומוסיפים את הפתיתים ומטגנים על אש נמוכה כ2 דקות מוסיפים את הבצל ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב מוסיפים את העוף או הקלאמרי ומטגנים
עוד 2 דקות מוסיפים את התבלינים והשום עד הזהבה של הפתיתים.
2. מוסיפים 4 כוסות מים מכסים ומבשלים כ 7 דקות או עד שהמים נגמרים מסירים מהאש וממתינים כ 5 דקות עד לפתיחת המיכסה (כדאי לערבב אחרי 3 דקות בישול)
*** בגירסת פירות הים מניחים את השרימפסים כ 3 דקות לפני תום הבישול לאחר עירבוב הפתיתים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון