הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס שועית לימה (שועית רחבה) זאת שועית שמתבשלת די מהר ואם להשרות אותה לילה
לפני היא תתבשל מעוד מהר ועלולה להיתפרק אז לשים לב למתי היא מוכנה.
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
1 בצל גדול או 2 קטנים קצוץ לקוביות
4 עגבניות קצוצות לקוביות
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום כטושות
מלח פלפל (אשפר גם פלפל חריף טרי קצוץ דק או סחוג טימני)
אופן ההכנה
לבשל את השועית והפסטה בניפרד, ניתן להשתמש בסיר של הפסטה בעוד הפסטה נחה במסננת אחרי שבושלה (לדרגת אל דנטה). לשים בסיר את החמאה והשמן ולאדות בהם את הבצל עד שיתרכך מעט, להוסיף את העגבניות (אם החלטתם על חריף אז זה הזמן להוסיף) ולאדות אותן גם כן, כשהעגבניות מתפרקות להוסיף את השועית ותוך כדי ערבוב להוסיף את הפטרוזיליה והשום, מלח, פלפל וכשהכל מתערבב טוב טוב וחם להוסיף את הפסטה אם זאת פסטה טירס, אם זאת פסטה רגילה עדיף להוסיף את הרוטב על הפסטה, פסטה טירס עמידה יותר ולא תתפרק מהר עם מעט בישול יתר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון