הוראות הכנה
מרכיבים
לפלפלים
6 פלפלים ירוקים או אדומים
1 בצל בינוני קצוץ דק
כף שמיר או פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
1/4 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/4 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן טחונה
750 ג"ר בשר בקר טחון
כוס וחצי אורז
1 כף רסק עגבניות קטנה
לרוטב העגבניות
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני פרוס לגוליאני (חצאי טבעות)
3 כפות שמן תירס
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
1. מסירים מהפלפלים את חלקם העליון ושוטפים ומניחים בצד (גם את המכסים)
2. בכלי מתאים למיקרו גל מכניסים את האורז עם 3 כפיות שמן ומערבבים מכניסים למיקרו
בטמפרטורה מקסימלית ל 2.5 דקות
3. מוציאים מהמיקרו ומערבבים עם מזלג מוסיפים 3 כוסות מים חצי מהמלח וחצי מהפפריקה מכסים ומכניסים למיקרו ל 8 דקות בטמפרטורה מקסימלית מוציאים בוחשים היטב ומחזירים לעוד 3 דקות
4. במקביל על מחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את הבשר הקצוץ תוך כדי ערבוב ופרור מתמיד עם מזלג כדי שלא יווצרו גושים מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ 3 -4 דקות נוספות עד קבלת עיסה אחידת צבע וכמעט ללא נוזלים.
5. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם האורז שמוכן זה מכבר (מערבבים ומתקנים תיבול)
6. ממלאים את הפלפלים בתערובת ללא לחץ יתר כדי שלא יתפוקקו בבישול ומכסים במכסה שהוסר
7. בסיר שיכול להכיל את 8 הפלפלים אך לא גדול מהם (סיר בינוני) מכינים את רוטב העגבניות
א. מוסיפים את שלוש כפות השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שצבעו הופך לאדום עמוק מאוד מוסיפים את התבלינים ומטגנים כחצי דקה יחדיו מוסיפים בשלב ראשוני חצי כוס מים ומערבבים היטב ברגע שמסמיך מוסיפים שוב חצי כוס מים כאשר מסמיך מוסיפים עוד כוס מים
ב. מסדרים את הפלפלים בעמידה זה ליד זה בצפיפות ומוסיפים מים עד לגובה חתך הפלפל מניחים צלחת הפוכה מעל מביאים לרתיחה
ג. מנמיכים את הלהבה ללהבה קטנה מכסים ומבשלים כשעה מסירים את המכסה ומבשלים עוד כמחצית השעה עד להסמכת הרוטב
מקררים כ 10 דקות ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון