חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלפל ממולא בנוסח חאלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות עמוק
פלפל ממולא בנוסח חאלב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות עמוק
הוראות הכנה
מרכיבים
לפלפלים
6 פלפלים ירוקים או אדומים
1 בצל בינוני קצוץ דק
כף שמיר או פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
1/4 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/4 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן טחונה
750 ג"ר בשר בקר טחון
כוס וחצי אורז
1 כף רסק עגבניות קטנה
לרוטב העגבניות
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני פרוס לגוליאני (חצאי טבעות)
3 כפות שמן תירס
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
1. מסירים מהפלפלים את חלקם העליון ושוטפים ומניחים בצד (גם את המכסים)
2. בכלי מתאים למיקרו גל מכניסים את האורז עם 3 כפיות שמן ומערבבים מכניסים למיקרו
בטמפרטורה מקסימלית ל 2.5 דקות
3. מוציאים מהמיקרו ומערבבים עם מזלג מוסיפים 3 כוסות מים חצי מהמלח וחצי מהפפריקה מכסים ומכניסים למיקרו ל 8 דקות בטמפרטורה מקסימלית מוציאים בוחשים היטב ומחזירים לעוד 3 דקות
4. במקביל על מחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את הבשר הקצוץ תוך כדי ערבוב ופרור מתמיד עם מזלג כדי שלא יווצרו גושים מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ 3 -4 דקות נוספות עד קבלת עיסה אחידת צבע וכמעט ללא נוזלים.
5. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם האורז שמוכן זה מכבר (מערבבים ומתקנים תיבול)
6. ממלאים את הפלפלים בתערובת ללא לחץ יתר כדי שלא יתפוקקו בבישול ומכסים במכסה שהוסר
7. בסיר שיכול להכיל את 8 הפלפלים אך לא גדול מהם (סיר בינוני) מכינים את רוטב העגבניות
א. מוסיפים את שלוש כפות השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שצבעו הופך לאדום עמוק מאוד מוסיפים את התבלינים ומטגנים כחצי דקה יחדיו מוסיפים בשלב ראשוני חצי כוס מים ומערבבים היטב ברגע שמסמיך מוסיפים שוב חצי כוס מים כאשר מסמיך מוסיפים עוד כוס מים
ב. מסדרים את הפלפלים בעמידה זה ליד זה בצפיפות ומוסיפים מים עד לגובה חתך הפלפל מניחים צלחת הפוכה מעל מביאים לרתיחה
ג. מנמיכים את הלהבה ללהבה קטנה מכסים ומבשלים כשעה מסירים את המכסה ומבשלים עוד כמחצית השעה עד להסמכת הרוטב
מקררים כ 10 דקות ומגישים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון