הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לסירופ קפה:
200 ג"ר סוכר
300 מ"ל מים
2 מנות אספרסו (או כף גדושה של קפה נמס איכותי)
1 כף ברנדי (אני שמתי ליקר קפה של ILLY? )
החומרים לזביונה:
4 חלמונים
1 ביצה שלמה
180 ג"ר סוכר
½ כוס יין אדום
החומרים להשלמת הקרם:
300 מ"ל שמנת מתוקה
250 ג"ר גבינת מסקרפונה
250 ג"ר גבינה לבנה 9%
ובנוסף חבילת בישקוטים גדולה
אופן ההכנה
1. להכנת הזביונה: מקציפים את החלמונים עם הביצה והסוכר עד להכפלת הנפח. מוסיפים בהדרגה את היין תוך כדי ערבוב ידני עדין.
2. מקציפים את השמנת עד שהופכת לקצפת יציבה.
3. מערבבים את המסקרפונה עם הגבינה הלבנה. מוסיפים לתערובת זו את הזביונה והקצפת בהדרגה ולסרוגין, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. במקביל, מערבבים היטב את מרכיבי סירופ הקפה.
4. מספיגים את הבישקוטים בסירופ הקפה ומניחים בתבנית כשהם מהודקים זה לזה. מורחים שכבת קרם נדיבה. חוזרים על תהליך זה עד לקבלת 3 שכבות. מסיימים בקרם.
5. לקישוט, מפזרים בעזרת מסננת דקה אבקת קקאו על פני השכבה העליונה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון