הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד:
תבנית פאי מתפרקת או תבנית עגולה 26 משומנת.
לבצק
1/2 3 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית או 1/2 1 כף שמרים יבשים או 1/2 קוביית שמרים
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום או לבן
קורט מלח
50 גרם חמאה רכה
מיץ וקליפה מגוררת מחצי תפוז
2 כפות שמן
1/2 כוס חלב או מים פושרים
למלית
8 תפוחים קצוצים גס בבלנדר
100 גר` צימוקים
2 כפיות קינמון
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס דבש
לקצף הביצים:
3 חלבונים
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
לבצק
מכניסים לקערת המערבל חוץ מהחלב, מתחילים ללוש בוו לישה תוך הוספה
הדרגתית של החלב, ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-5 דקות נוספות
עד לקבלת בצק רך מאוד שאינו נדבק לדפנות.
לוקחים 1/3 מהבצק ומכניסים למקרר .
מתפיחים את שארית הבצק עד הכפלה.
למלית:
מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת רכה ללא נוזלים,
לערבב מדי פעם .
להשאיר על האש עד שכבר לא רואים ביעבוע של נוזלים ולכבות.
לקצף הביצים:
מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים מוסיפים לאט לאט את הסוכר וממשיכים להקציף עד ליציבות.
הרכבת העוגה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 165-170 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בגובה 1/2 ס"מ אפשר קצת יותר ,מרפדים את התבנית. משטחים את תערובת התפוחים .
מוציאים את הבצק שהיה במקרר מחלקים לשלושה חלקים שווים מרדדים כל חלק למלבן ארוך , מגלגלים לרצועה וקולעים צמה מהשלושה.
מעטרים את שולי התבנית בצמת בצק ומורחים בחלמון שנשאר.
מורחים את קצף הביצים מעל למלית.
אופים למשך כ-35 דקות עד השחמה יפה.
מומלץ להגיש חם עם כדור גלידה
או עם מעט דבש ואגוזים קלויים מפוזרים..
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון