הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
1 פקעת שומר קצוץ לקוביות
3 תפוחי אדמה בינוניים
בערך כוס וחצי שעועית לימה יבשה
כף חמאה
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
אופן ההכנה
לשים בסיר של 4 ליטר את שעועית הלימה עם מים לכיסוי ולהתחיל לבשל, בינתיים לקלף ולחתוך את התפוחי אדמה לשמיניות (הגודל לא ממש משנה) ולהוסיף עוד מים לכיסוי.
בזמן שהתפוחי אדמה והשעועית מתבשלים לחמם מחבת ולשים שמן וחמאה ולאדות תוך כדי ערבוב את השומר יחד עם הבצל עם קצת מלח עד שהבצל יתרכך.
לאחר שהבצל מוכן לשפוך את תוכן המחבת לסיר עם השעועית ותפוחי האדמה, להוסיף מעט מים רותחים עד שכל התבשיל מכוסה במים, ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שהשעועית ותפוחי האדמה מוכנים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון