הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים (צנצנת של ליטר):
1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים
3/4 ק"ג סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון קטן
4 מקלות קינמון
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים היטב את קליפת , תפוחי העץ
פורסים את התפוחים לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ.
מרחיקים את הליבה והחרצנים ומניחים בקערה עם מים ומעט מיץ לימון
בסיר רחב וגדול שמים את הסוכר, מסיפים את המים ומיץ הלימון, ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את מקלות הקינמון ומביאים לרתיחה.
מסננים את פרוסות התפוחים ומוסיפים אותן אל הסיר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שתפוחי העץ רכים וזהובים.
אם מעוניינים בריבה צמיגה ושחומה יותר, ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ- ½1 שעות. מצננים ומאחסנים בצנצנת מעוקרת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון