הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
מלחפלפל גרוס
3 כפות נענע טרייה או נענע מיובשת
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
6 חצילים בינוניים פרוסים לאורך
3 עגבניות בשלות יפות פרוסות לרוחב - חצי ס"מ
2 כוסות מרק עוף
3 כפות שמן
8 פלפלים ירוקים חריפים
חצי כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הקציצות וצרים מהם כדורים בגודל כדור טניס ומוציאים לצלחת או מגש.
מטגנים אותן קלות במחבת טפלון עם מעט שמן זית.
פורסים את החצילים בסכין לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
ממליחים ומפלפלים ומטגנים קלות עד להזהבה במחבת טפלון עם מעט שמן ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מצליבים 4 פרוסות חציל ומניחים במרכזן קציצה.
עוטפים את הקציצה בפרוסות החציל ומניחים מעל כל "אריזה" פרוסת עגבנייה.
מסדרים את ה"אריזות" בתבנית אפיה וביניהן פלפלים ירוקים ומוזגים את מרק העוף.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון