הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
טבלית שמרים טריים (50 גרם שמרים)
1 כף מלח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
2-3 כוסות מים פושרים
1 ביצה טרופה
סומסום
אופן ההכנה
מניחים את השמרים בקערית עם כפית סוכר ומעט מים פושרים ומערבבת
מוסיפה לכל מוצרי הבצק, ולשה עד לקבלת מרקם אחיד.
מתפיחה את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו
לשה שוב
מתפיחה שוב
מחלקת את הבצק לכדורים, מגלגלת כל אחד מהם לגליל, ויוצרת לחמניה קטנה
מורחים ביצה טרופה על כל אחת מהלחמניות ומפזרים מעל סומסום.
אופים בתנור שחומם מראש, עד שמשחים.
הבצק מעולה גם להכנת חלה לשבת
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון