הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו בשר כבש רצוי שוק ללא עצמות .
4 כפות שמן
400 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים
2 כפות סוכר חום
כוס מיץ תפוזים סחוט
שקית תה מסלה [ ניתן לקנות במרכולים]
5 שיני שום קצוצות דק
רבע כפית קינמון טחון.
חצי כפית אבקת קרי
כוס מים חמים
אופן ההכנה
לטגן את הבשר עד הזהבה קלה
להוסיף לסיר את השום לערבב קלות ולהוסיף את המיץ , התבלינים , הסוכר , והמים להרתיח קלות [ כ 3 דקות ] לכסות את הסיר ולבשל כ 40 דקות על אש קטנה מוסיפים את השיזפים ושקית תה המסלה וממשיכים לבשל כ 20 דקות נוספות .
מכבים את האש מוצאים את שקית התה ומגישים על אורז לבן .
לאוהבי החריף ניתן להוסיף פפריקה אדומה חריפה בזמן הבישול הראשוני .
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון