הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ):
225 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים L, מופרדות לחלבונים ולחלמונים
1 כוס (250 מ"ל) שמנת חמוצה
גרידת קליפת תפוז גדול
גרידת קליפת לימון קטן
1 ו-3/4 כוסות (245 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
לזיגוג התפוזים:
250 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי (מ-2 תפוזים בערך), מסונן
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה
מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מקצף חשמלי ידני, עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
מוסיפים את החלמונים לתערובת החמאה. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים שמנת חמוצה, גרידת קליפת תפוז וגרידת קליפת לימון. מקציפים עד שהתערובת קלה ואוורירית.
מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים תבנית קוגלהוף, מקמחים קלות ומנערים את עודפי הקמח.
מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה לתוך התערובת, מערבבים מעט בעזרת כף (כדי שהקמח לא יתפזר סביב סביב אם נקציף) ומקציפים עד לאיחוד - ולא מעבר לכך.
בקערה נקייה ויבשה מקציפים חלבונים בעזרת מקצף ידני חשמלי (נקי ויבש) או בקערת המיקסר (נקייה ויבשה) עם וו הקצפה, עד לקבלת קצף יציב מאוד (אפשר להפוך את קערת החלבונים באוויר בזהירות רבה כדי לראות אם הקצף מספיק יציב).
מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתערובת ומערבבים בעדינות, מבלי לשבור את הקצף, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים, מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם או שיפוד עץ הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים במשך שעה לפחות. הופכים את העוגה בזהירות ומניחים על גבי רשת, מעל תבנית בעלת שוליים מוגבהים, כך שניתן יהיה לאסוף את הסירופ הניגר ולזלפו שוב על העוגה.
מבשלים סירופ: מניחים מיץ תפוזים, מיץ לימון, סוכר ומלח בסיר קטן-בינוני ומבשלים על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס.
מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי רתיחה במשך 3-4 דקות. מסירים מן האש ויוצקים על העוגה. אוספים (זהירות, זה חם!) את הסירופ שניגר בתבנית תחת הרשת ומזלפים שוב ושוב על העוגה, עד שכל הסירופ נספג בעוגה. מצננים מעט ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון