הוראות הכנה
מרכיבים
2-1.5 ק"ג בשר לצלי (אסאדו, צוואר, כתף, ירכי הודו, חלקי עוף) חתוך לקוביות של 4X4 ס"מ
150 ג"ר שומן כבש או 2 כפות שמן זית
8-10 תפוא"ד מזן דזירה קלופים(התפוחים האדמדמים)
1 כפית מלח גס
1/2 כף פלפל שחור גס
1 כפית כמון
1 כף שטוחה זרעי כמון
8 שיני שום מחוצים
אופן ההכנה
1. בקערה מתבלים את הבשר ומעסים היטב ושולחים למקרר ל שעתיים
2. בסיר כבד ממיסים את שומן הכבש היטב כך שיכסה את כל תחתית הסיר ברגע שיימס
או שמן זית.
3. מסדרים את תפו"א בצפיפות, מעל תפו"א מניחים בצפיפות את הבשר / או חלקי העוף
***לא מוסיפים נוזלים!!!!!
4. מכסים במכסה ועל להבה נמוכה הסיר מתבשל לאט....כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר, מזיזים בעדינות את חלקי הבשר והופכים את תפו"א, מסדרים מחדש את הבשר..ושבים לבשל באותו אופן כשעה וחצי עד שהכל קריספי רך ומוכן .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון