הוראות הכנה
מרכיבים
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
שמן זית טוב
1 כף סירופ מייפל אמיתי
מלח גס
3 כפות חמוציות מיובשות
3/4 כוס סיידר או מיץ תפוחים
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות שאלוטס קצוצים
2 כפיות חרדל דיזון
120 ג"ר עלי ארוגולה
1/2 כוס אגוזי מלך חצויים קלויים על מחבת
3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. לחמם תנור לחום 180 מעלות.
2. לפזר את קוביות הדלורית על מגש אפיה. לפזר 2 כפות שמן זית, כף סירופ מייפל 1 כפית מלח ו- 1/2 כפית פלפל. לערבב הכל בידיים.
3. לאפות בתנור את הדלעת במשך 15-20 דקות, תוך שהופכים פעם אחת. עד שמתרכך. להוסיף את החמוציות למגש בחמש הדקות האחרונות של האפיה.
4. בעוד הדלעת נאפית בתנור, אפשר להכין את הרוטב. לערבב את החומץ, הסיידר, והשאלוטס בסיר קטן ולהביא לרתיחה על אש בינונית. לבשל במשך 6-8 דקות עד שהסיידר מצטמצם ל- 1/4 כוס. להוריד מהאש להוסיף את החרדל, חצי כוס שמן זית, 1 כפית מלח וחצי כפית פלפל.
5. להניח את עלי הארוגולה בקערת הסלט ולהוסיף להם את קוביות הדלורית הצלויות, האגוזים, וגבינת הפרמיג?יאנו המגוררת. לטפטף רק מספיק וינגריט על הסלט כדי להרטיב אותו ולערבב היטב, לפזר מלח ופלפל ולהגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון