תבשיל זה אימי ז"ל היתה שומרת בעיקר לימות החורף הקרים, כבר בכניסה לבית היה עולה באפי ניחוח מרק העדשים המתבשל, שהיה מגרה את תיאבוני גם אם לא הייתי רעב, את מרק העדשים המהביל נהגנו לאכול עם לחם לבן טרי ,טבול ורווי בתוך המרק, ולידו בצלחת נפרדת, בצל טרי חתוך לפלחים, שאותו היינו אוכלים יחד עם המרק, לא זכור לי כי אי פעם הסתפקתי בצלחת מרק עדשים אחת, בארוחה.
|
|
תבשיל זה אימי ז"ל היתה שומרת בעיקר לימות החורף הקרים, כבר בכניסה לבית היה עולה באפי ניחוח מרק העדשים המתבשל, שהיה מגרה את תיאבוני גם אם לא הייתי רעב, את מרק העדשים המהביל נהגנו לאכול עם לחם לבן טרי ,טבול ורווי בתוך המרק, ולידו בצלחת נפרדת, בצל טרי חתוך לפלחים, שאותו היינו אוכלים יחד עם המרק, לא זכור לי כי אי פעם הסתפקתי בצלחת מרק עדשים אחת, בארוחה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים
3 כפות שמן זית
2 כפות מרק עוף
2 שיני שום כתושות
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה חריפה
1 בצל שלם (קלוף)
מלח ופלפל , לפי הטעם
אופן ההכנה
שוטפים היטב את העדשים, משרים במים קרים למשך שעה, מסננים ומעבירים לסיר בישול,
מוסיפים 2 ליטר מים חמים, את מרק העוף והבצל השלם, מבשלים על להבה בינונית למשך כ- 20 דקות, בודקים בעזרת מזלג אם הבצל כבר רך ומבושל, במידה וכן, מוציאים אותו מהסיר ומעבירים לצלחת עמוקה, מרסקים את הבצל בעזרת מזלג עד שמתקבלת עיסה דיסתית, מוסיפים לצלחת את השום הכתוש, הכמון, הפפריקה המתוקה והחריפה, רסק העגבניות, מלח ופלפל.
מחממים מחבת על הכירה, מוסיפים את שמן הזית, מעבירים את תכולת הצלחת למחבת, ומטגנים כ- 2 דקות, יש להיזהר שהשום לא ישרף, אחרי 2 דקות, מוסיפים למחבת מצקת אחת של מים מתוך סיר המרק, מערבבים ומביאים לרתיחה, מעבירים את תכולת המחבת לסיר העדשים, מערבבים ומביאים לרתיחה, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך, מכבים את הלהבה.
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון