הוראות הכנה
מרכיבים
לחמניות איטלקיות מתובלנות
500 ג"ר קמח לחם
250 ג"ר מים
20 ג"ר שמרים טריים
50 ג"ר שמן זית
10 ג"ר מאלט
10 ג"ר מלח
לתיבול:
פטרוזיליה, שום, פלפל חריף טרי קצוץ (או שבבים), מלח ים, מעט פלפל שחור, שמן זית טוב
אופן ההכנה
1. לערבב את כל מצרכי הבצק וליצור בצק. ללוש במשך 8-10 דקות.
2. להניח בקערה במשך 20-30 דקות למנוחה, מכוסה.
3. לחלק את הבצק ל-16 פיסות במשקל של 50 ג? כ"א ? בערך.
4. לגלגל נחשים ארוכים דקים מהבצק. ליצור קשר מבלי למתוח את הבצק.
יש לקשור את הלולאה כך שרק קצהו של שרוך בצק נראית מבעד ללולאה. שארית השרוך או נחש הבצק נחבא מתחת ללולאה.
5. להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו. לחמם תנור לחום 210 מעלות.
6. לאפות בחום 210 מעלות במשך 25 דקות בערך.
בינתיים להכין את התיבול.
לקצוץ דקדקיק פטרוזיליה, שום, פלפל חריף, גרגירי פלפל ולשים בקערה גדולה. להוסיף שמן זית ומלח ים. לערבב ביחד. אם אין פלפל חריף טרי אפשר להחליף בשבבים. הכמויות לפי האהבה האישית.
ברגע שהלחמניות יוצאות מהתנור, להעביר לקערה עם התיבול ולערבב ביחד עד שהתיבול נדבק ללחמניות. לצנן או להגיש חם כנשנוש.
למרוח עליהן אח"כ תערובת של פפריקה ושמן זית או להשאירן חלקות כשהתיבול בפנים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון