הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
1 שקית ארטישוקים של סנפרוסט (אין צורך להפשיר)
600 גרם בשר טחון
3 שיני שום כתושות
1 בצל גדול מגורד
1 ביצה
2 כפות פרורי לחם/ קמח מצה
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית בהרט
1 כפית פפריקה אדומה בשמן
מלח + פלפל שחור
לרוטב:
1 בצל קצוץ דק
1 קופסא רסק עגבניות קטנה
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט
מלח פלפל שחור
2-3 כוסות מים
3 כפות שמן
אופן ההכנה
ארטישוק ממולא בבשר
הכנה:
מערבבים היטב בעזרת הידיים את כל מצרכי המלית וממלאים את הארטישוקים .מהדקים היטב את הבשר לדפנות ,מניחים בצד ובינתיים מכינים את הרוטב.
מחממים שמן בסיר שטוח ורחב ומאדים בצל עד לשקיפות. מוסיפים רסק עגבניות ,מערבבים ,מוסיפים מים (בערך כ-3/4 מגובה הארטישוקים),מתבלים ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ,מכניסים את הארטישוקים הממולאים לרוטב ומבשלים כשעה ועשרים עד לריכוך מלא של הארטישוקים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון