הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג במנגולד - חלק ירוק בלבד
250 ג? בשר טחון או עוף
3 ביצים
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח גס
ורט פלפל שחור
קמח מצה לפי הצורך
שמן לטיגון
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כס שמן זית
1/4 כוס מים
קורט מלח וקורט פלפל שחור
1 כפית סוכר
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס סלרי קצוץ גס
אופן ההכנה
לשטוף את המנגולד היטב ולסנן.
להוסיף הבצל השום, הבשר הטחון והתבלינים עם הביצים ולערבב.
להוסיף קמח מצה בהדרגה עד שמתקבלת תערובת נוחה ליצירת קציצות.
ליצור קציצות ולטגן בשמן חם לא עמוק, משני הצדדים.
לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת אותו על הקציצות במחבת.
לערבב עד שהרוטב חם ולהגיש מיד בתוספת תפוחי אדמה מבושלים, אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון