הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
לבצק:
500 גרם קמח מצה
4 ביצים
4 כפות שמן
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4-5 כוסות מים
למילוי:
500 גרם כבד עוף
5 כפות שמן זית
3 בצלים קצוצים
50 ג"ר צנוברים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כמון
קמצוץ ציפורן
שמן תירס לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1.מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק , מוסיפים את המים בהדרגה, לשים
ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה. מכסים ומקררים כחצי שעה.
מכינים את המילוי:
1. במחבת רחבה עם שמן הזית וכשהוא חם מטגנים את הבצל עד הזהבה בלהבה
נמוכה.
2. מוסיפים את הכבד והתבלינים ומטגנים עד להשחמת הכבד מוציאים מפוררים את העיסה
עם מזלג לגושים קטנים
3.צרים מתערובת הבצק המקוררת כדורים. עושים בכל אחד גומה רחבהבעזרת
החדרת אצבע וגלגול וממלאים בתערובת הבשר סוגרים לכדור ומאריכים תוך
גילגול לצורת לימון.
4.מטגנים בסיר עם שמן עמוק שחומם היטב עד להזהבת הקובות מוציאים לנייר סופג
מומלץ להכין טחינה עם לימון וליטבול
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון