חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד בחושה מעולה ללא גלוטן (מתאימה גם לפסח)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חיפשתי עוגה לפסח נטולת גלוטן, שתהיה בלי ותרגיש עם. הבעיה הייתה שכל עוגה כזאת דרשה הקצפות, 8-6 ביצים או שמנת מתוקה והרבה עבודה. אז ניסיתי כמה אפשרויות ופסלתי את קמח תפוחי האדמה. בפסח הזה, כשאזל הקמח (ללא גלוטן), ניסיתי משהו אחר והתוצאה ממש מלהיבה: עוגת פסח מנצחת, שלא מתייבשת אחרי יום, על בסיס קורנפלור בלי הקצפות. מתאימה לביקורי פתע של אורחים בפסח או סתם לכוס קפה של אחר הצהרים.
עוגת שוקולד בחושה מעולה ללא גלוטן (מתאימה גם לפסח)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חיפשתי עוגה לפסח נטולת גלוטן, שתהיה בלי ותרגיש עם. הבעיה הייתה שכל עוגה כזאת דרשה הקצפות, 8-6 ביצים או שמנת מתוקה והרבה עבודה. אז ניסיתי כמה אפשרויות ופסלתי את קמח תפוחי האדמה. בפסח הזה, כשאזל הקמח (ללא גלוטן), ניסיתי משהו אחר והתוצאה ממש מלהיבה: עוגת פסח מנצחת, שלא מתייבשת אחרי יום, על בסיס קורנפלור בלי הקצפות. מתאימה לביקורי פתע של אורחים בפסח או סתם לכוס קפה של אחר הצהרים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1+1/2 כוס קורנפלור
1 כוס סוכר לבן
1 שקית אבקת אפיה
3 ביצים (כן, רק שלוש!)
כוס שמן סויה או קנולה
כפית תמצית רום
1/2 כוס שוקולית
1/2 כוס קקאו מובחר (איכות הקקאו משפיעה מאוד על איכות העוגה)
3/4 כוס מים רותחים
תבנית פיירקס 26
אופן ההכנה
מערבבים היטב את החומרים היבשים, מוסיפים את השמן והביצים, יוצרים עיסה אחידה ורק בסוף מוסיפים את המים הרותחים. צריכה לצאת עיסה דלילה מאוד ואחידה. מחממים מראש תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית ומוזגים פנימה. אם משתמשים בתבנית סיליקון, עדיף להניח אותה על-גבי תבנית גדולה, אחרת התכולה תישפך בדרך לתנור.
אופים עד שהקיסם בצדי העוגה ובמרכז יבש, אך לא יבש מאוד (צריך להיות מעט לח).
להוציא מיד מהתנור ולצנן את התבנית על רשת. חשוב מאוד לחתוך את העוגה רק אחרי שהיא קרה לגמרי כדי שלא תתפרק.
העוגה לא מצריכה אחסון בכלי אטום ולא במקרר, אך אם רוצים להאריך את חייה, כדאי לכסות אותה אחרי שהיא מתקררת. אם רוצים לשמור במקרר, אפשר להוסיף לה ציפוי שוקולד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון