הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס עדשים ירוקות
1 כוס בורגול גס
5-6 עגבניות מיובשות, קצוץ דק
2-3 פלפלי צ 'ילי יבש חריף קצוץ
2 פלפלים אדום או ירוק, קצוץ
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
3 כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1.מרתיחים 1/2 כוס עדשים ירוקים עם 3-4 כוסות מים עד שהם רכים, כ 15-20 דקות, ומסננים.
2. מכניסים את הבורגול לכלי להתפחה ומכסים אותו במים רותחים עד שהוא גדל ב 50%
מניפחו (כ 30 דקות)
3. מחממים שמן זית בסיר רחב . מוסיפים את הבצל. מערבבים במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות מיובשות, פלפלי צ 'ילי , ופלפלים ירוקים. מערבבים במשך 3-4 דקות ולאחר מכן להוסיף את רסק העגבניות. מערבבים עוד 3 דקות.
5.הוסף בורגול, עדשים, 2 כוסות של מים חמים, ומלח.
6.להביא את המים לרתיחה, ולהנמיך את האש לנמוכה. מכסים ומבשלים עד שאין מים יותר בסיר.
7. פותחים את מכסה הסיר כ 10 דקות מגמר הבישול
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון