הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תרד
2 כוסות קמח
1 כוס שמן זית או תירס
3 ביצים
1/3 כוס גבינה לבנה או גבינת פטה , מפוררת
1/3 כוס זיתים שחורים פרוסים
1 פלפל צ 'ילי ירוק, קצוץ דק
2-3 בצל ירוק, קצוץ דק
1/2 כוס שמיר טרי, קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית אורגנו עלים
1-2 כפית מלח (תלוי כמה מלח גבינה היא)
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה
1. להכניס את עלי התרד עם כמה כפות של שמן זית ולהפכו למחית. ( בערך 2 כוסות מחית) תרד.
2. מערבבים את שלושת הביצים עם מלח בקערה עד שהוא מכפיל את נפחו.
3. לקערה עמוקה מכניסים את רסק תרד, שמיר, פטרוזיליה, פלפל, בצל ירוק, זיתים חתוכים, גבינה וביצים כדי ומערבבים . ומוסיפים קמח, אבקת אפייה לתערובת ומערבבים.
4. משמנים היטב תבנית אפיה, עם חמאה. שופכים את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 45-50 דקות. זמן אפייה עשוי להשתנות בדוק עם שיפוד עץ או סכין / קיסם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון