הוראות הכנה
מרכיבים
את הכדורים בורגול:
2 כוסות בורגול (גרש) טחון דק
1 כוס קמח
2 כפות רסק עגבניות
1 כף רסק פלפל אדום
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כוס מים חמים
לתערובת התרד:
2 צרורות תרד טרי או קפוא
3 שיני שום (קצוץ)
½ כוס שמן זית
¼ כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1.בסיר גדול או קערה מלאה במים קרים. משרים מעט את התרד לשטיפה.
2.בסיר גדול מלא מים רותחים מרתיחים את התרד כ 2 דקות ומעבירים למסננת ושוטפים במים קרים
3. מכינים את כדורי הבורגול. מניחים את הבורגול בקערה גדולה. יוצקים את המים החמים ומערבבים ומוודאים שכל הבורגול שרוי. מכסים בניילון או צלחת פלסטיק ולתת לבורגול לתפוח במשך 20 דקות עד שהבורגול רך. ומסננים
4.מוסיפים את כל החומרים הנוספים ולשים במשך 10 דקות. (אתה צריך לטבול את היד במים בזמן הלישה)
לאחר שהבורגול רך מספיק ,לטבול את הידיים במים, למשוך כמות קטנה של בורגול בגודל של כדור קטן לגלגל אותו ולתת לו לחצה קטנה עם האצבע.
5.למלא חצי סיר גדול עם מים לרתיחה. מוסיפם את כדורי הבורגול ומרתיחים במשך 5 דקות. מסירים מהאש ומסננים. ומצננים את כדורי הבורגול לחם החדר.
תערובת התרד.
1.סוחטים את התרד לניקוז המים. תוך יצירת כדורים של תרד וסוחטים אותם עד שכל המים מנוקזים. 2.על משטח עבודה קוצצים את התרד בצורה גסה. מניחים את התרד בקערה גדולה ומוסיפים את כל המרכיבים המפורטים לעיל עבור תערובת התרד. מערבבים היטב עד שהתרד וכל התבלינים מופצים באופן שווה.
3.הוסף את התערובת על הכדורים הבורגול המקורר ומערבבים שוב שכל הרוטב נתמע לכדורים
מגישים בטמפרטורת החדר יחד עם הקור יוגורט .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון