הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה
1/2 כוס חלב, או שמנת מתוקה, או תערובת של שניהם או 1/2 כוס חלב סויה
80 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
לגירסה פרווה
1 ק"ג תפוח אדמה
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים פרוסים ומטוגנים
מלח
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
1.קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לרוחב. מניחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ונופלים כשננעץ בהם סכין.
2.מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר ליבוש התפוחים לדקה או שתיים.
3.יוצקים את החלב או חלב סויה לסיר, מחממים עד סף רתיחה ומכבים את האש.
4.מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית ומועכים אותם למחית בעזרת ממחה .
5.מוסיפים את החמאה ואת החלב החם ומערבבים להמסת החמאה. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט מגורר. מערבבים קלות, רק עד שהפירה אחיד.
לגירסת הפרווה - במקום החמאה והחלב
1. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית על מחבת עד שהבצל זהוב ומוסיפים לתפוחי האדמה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון