הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית כתית
4 בצלים גדולים צהוב (כ 2.5 ק"ג), קצוץ דק
3/4 כוס שמנת חמוצה
3/4 כוס יוגורט יווני (לא ביו)
3 כפיות אבקת בצל מיובש
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה עם תחתית עבה, מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית יחד עם המלח והפלפל . בוחשים מדי פעם עם מרית, מבשלים עד שהבצל זהוב עמוק, חום, קרמל - בערך 40 או 50 ומניחים בצד ומצננים.
2.בינתיים, טורפים יחד את השמנת החמוצה ביוגורט, ואבקת בצל.
3. מניחים בצד עד שהבצל המקורמל התקרר לטמפרטורת החדר.
4. מוסיפים 2 / 3 של בצלים מקורמלים, לתחתית קערת ההגשה, מעליו שופכים את המיטבל ומצפים את החלק העליון עם הבצלים הנותרים.
* להקפיד שהבצל הוא בחם החדר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון