הוראות הכנה
מרכיבים
לקרפ/בלינצה
2 / 3 כוס קמח
3 / 4 כוס חלב ללא שומן
1 כפית סוכר
1 ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
למילוי
5 כוסות פטל שחור טרי
3/4 כוס מים
1/3 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף ברנדי (או גרנד מרנייה)
2 כפית קורנפלור
1/4 כפית קינמון
1 כף חמאה
1/2 כוס גבינת מסקרפונה 1/3-כוס גבינה לבנה 3% מעורבבת
1 כפית אבקת סוכר
אופן ההכנה
לקרפ/בלינצס
מכניסים לקערת הבלנדר את כל החומרי הקרפ ומערבבים, חלב, סוכר, ביצה וכפית וניל בבלנדר, מערבלים עד שהתערובת חלקה. יוצקים את התערובת לקערה, מכסים ומקררים 30 דקות.
מחממים מחבת טפלון מצופה בעדינות בתרסיס חמאה או מעט חמאה לחום בינוני עד חם.
מסירים את המחבת מהאש . שופכים מהבלילה למחבת החמה כ 1/8 כוס למחבת במהירות מטים את המחבת לכל הכיוונים כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת בחביתה דקה. ממשיכים לבשל כ - 1 דקה. (עד שהוא מתקשח מעט ומשחים כמהה)
מרימים את הקרפ מקצהו עם מרית בעדינות הופכים ומבשלים כ 10 שניות בצידו השני.
מניחים את הקרפ על מגבת נייר כך חוזרים עד גמר התערובת
למילוי
1. לבלנדר מכניסים 1 כוס פטל ו 1/2 כוס מים. מפעילים לכ ??1 דקה או עד שהתערובת חלקה.
2. מוסיפים לבלנדר 1/4 כוס מים, סוכר, מיץ לימון, ברנדי, עמילן תירס, קינמון ומערבבים לשניה.
3. מעבירים את תוכן הבלנדר לסיר קטן ומבשלים על אש קטנה דקותיים תוך ערבוב תמידי
מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה פנימה להמסה
4. מורחים 1 כף גבינת מסקרפונה מעל כל קרפ, ועל גבי הכל 2 כפיות רוטב ו 1/4 כוס אוכמניות. מקפלים כל קרפ לשניים, ואז ברבעונים.
הגשה ושילוב :
5.על צלחות ההגשה מורחים 2 כפות רוטב על כל אחד מתוך 8 צלחות קינוח ומניחים את הקרפ
6. לציפוי בראש כל קרפ מקשטים עם 1/4 כוס אוכמניות.
7.מנפים אבקת סוכר באופן שווה על פני קרפים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון