הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים לבצק:
1+1/3 כוסות מים
2 כפיות סוכר
¼1 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות קמח תירס
3 כוסות קמח
½1 כפית אבקת אפיה
¼ כפית אבקת שום
¼ כפית אבקת בצל
2 כפיות שמרים (באם רוצים עבה ובשרני מוסיפים עוד 2 כפיות)
*** באם אוהבים בצק כריספי מוסיפים מיכל אשל או לבן
לרוטב:
1.5 כוס עלי בזיליקום
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
1 כוס מוצרלה טרייה חתוכה דק
1 כוס גבינת עיזים מפוררת
אופן ההכנה
לבצק:
אפשר להכין במעבד מזון כך:
לשים במעבד את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולעבד עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, הקמח ושאר החומרים היבשים.
לעבד עד לקבלת בצק רך.
להוציא מהמעבד, לשים בקערה ולכסות במגבת כ-45 דקות עד לשימוש.
להכנה ידנית:
לערבב את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולערבב עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, קמח ושאר החומרים היבשים וללוש עד לקבלת בצק רך אך לא דביק מידי (כ-10-8 דקות).
לכסות במגבת ולהשאיר "לנוח" ל-45 דקות.
לפני השימוש לשטח בעדינות את הבצק ולהשאיר "לנוח" ל-15 דקות נוספות.
אפשר לאחסן במקרר בקערה או שקית משומנים היטב עד יומיים.
לרוטב הפסטו
1.במעבד מזון קטן, מערבבים יחד את הבזיליקום, השום, אגוזים, שמן, פרמזן לתערובת חלקה.
2.מרדדים את הבצק תוך כדי סיבוב לגודל משפחתי. משאירים בקצה הבצק רצועה של 3 ס"מ
3.מפזרים למעלה את רוטב הפסטו, באופן שווה על הפיצה .
4.מפזרים מעל מוצרלה, ולאחר מכן את גבינת עיזים. מניחים את הפיצה על נייר אפייה, ואופים כ-10 עד 13 דקות. המרקם צריך להיות סמיך מבעבע. פורסים ומגישים.
* לאפיה מוצלחת יש לחמם את התנור למקסימום ולהשאירו כשעה כך את הפיצה יש להניח על תחתית התנור
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון