הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 קילוגרם עוף טחון
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית חומץ אורז
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית קורנפלור
1/4 כפית סוכר
2 שיני שום, כתוש
1/2 כפית זנגביל טרי מגורר
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס בצל קצוץ
1/4 כוס קצוץ נבטי במבוק משומרים
1/4 כוס פטריות פטוציני (מושרים במים קרים ללילה)
1 כף רוטב צדפות
1 כף רוטב הויסין
1 כפית רוטב צילי חריף
1 חבילת בצק עלים, מופשר
1 ביצה + 1 כף מים (לשטוף את הביצה)
מחממים תנור ל 350 מעלות
אופן ההכנה
1. משרים את העוף סויה, יין, שמן שומשום, קורנפלור, סוכר במשך 15 דקות בטמפרטורת החדר.
2.מניחים ווק או מחבת עם כף אחת של שמן בישול על אש בינונית גבוהה. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל התרכך, בערך 1 דקה. מוסיפים את הבצל הירוק, שום וזנגביל. מטגנים עוד דקה עד שהכל מדיף ריחות.
2.מוסיפים את העוף במרינדה, פטריות, נבטי במבוק. מטגנים עד שהעוף מוכן כ 80% . מוסיפים את רוטב האויסטר, הויסין רוטב חום.
3. מעבירים את תוכן המחבת לקירור בצלחת (לאחר הקירור ניפתר מיתרת הנוזלים)
4. פורסים את עלי בצק העלים ומחלקים כל אחד ל 4 ריבועים וממלאים כל משולש כפית מילוי
ומקלים למשולש תוך הידוק הקצוות, ומניחים על נייר אפיה בתבנית אפיה משומשנת קלות
5.מערבלים ביצה בכלי ומברישים היטב את משולשי הבורקס.
6.מכניסים לתנור שחומם ל 350 מעלות ל 30-35 דקות עד הזהבה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון