הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוא"ד מבושלים בקליפתם
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 בצל פרוס דק
2 כפות שמנת חמוצה (או 2 כפות מיונית)
2 כפות קרם חזרת לבנה
2 כפות עירית קצוצה
שמן זית
1 כף גרגיר הנחלים טרי או שמיר
אופן ההכנה
1.בסיר עם מים מומלחים מרתיחים תפוחי אדמה בקליפתם, במשך 10-15 דקות, או עד שהם רכים.מסננים, כאשר מתקררים, לחתוך לרבעים.
* ניתן לעשות אותם במיקרו ע"י ניקוב קליפתם במס' מקומות מכניסים לכלי למיקרו ללא מים ל 8 דקות בעוצמה מקסימילית)
2.במחבת גדולה על להבה בינונית מחממים את שמן הזית , מוסיפים את תפוחי האדמה , מוסיפים, את המלח ופלפל שחור טחון טרי.מטגנים את תפוחי האדמה במשך 7-8 דקות, להפוך מדי פעם, עד שהתפוחים מזהיבים.
מוציאים את תפוחי האדמה המטוגנים מהמחבת ומניחים בצד לניקוז על מגבות נייר
3. בקערה מערבבים
1 בצל פרוס דק
2 כפות שמנת חמוצה (או 2 כפות מיונית)
2 כפות קרם חזרת לבנה
2 כפות עירית קצוצה
שמן זית
1 כף גרגיר הנחלים טרי או שמיר
4. שופכים את תוכן המיטבל על תפוחי האדמה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון