הוראות הכנה
מרכיבים
2.5 כוסות קמח לבן
2 שקיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/8 כפית מלח
1 חבילה חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר
1.5 כוסות חלב
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
כ- 15 מישמשים
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים את הקמח אבקת האפיה הסודה והמלח ומערבבים
2. בקערה נוספת מערבבים את החמאה המומסת וסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס
מוסיפים את החלב (בחם החדר) ואת הביצים והוניל מערבבים עד קבלת עיסה אחידה
3. מכינים תבנית פירקס גדולה מצופה בנייר אפייה ושופכים את העיסה מממעל
4. חוצים את ה15 מישמשים לשניים מוציאים את הגלעין ומסדרים שהחלק החצוי כלפי מעלה ומעט שקוע
5. מפזרים מעל כל מישמש מעט סוכר ומכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל - כ 35 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון