הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק תפוח האדמה
500 גרם תפוחי אדמה, מבושלים כ 40 דקות ומעוכים לפירה דק מחיתי
1.5 כוסות קמח
5 גרם מלח
1 ביצה
3 כפות גדושות חמאה
לפרורים
אחד חבילה חמאה
1 כוס פירורי לחם
פירות
12 מישמשים שלמים ללא הגרעין
אופן ההכנה
1. בקערה מכניסים את כל חומרי הבצק ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד
2. יוצרים כ 12 כדורים פותחים כל כדור לצורת דיסק
3. לוקחים מישמש ועוטפים אותו היטב בבצק עד לאטימה
4. מכניסים את המישמש העטוף לסיר גדול עם מים רותחים על אש בינונית ל 15 דקות
(יש לשים לב שהכדורים אינם נדבקים אחד לשני או לקצוות הסיר)
5. במקביל על מחבת ממיסים חמאה בתוך פרורי לחם (מאחר והפרורים נשרפים במהירות רבה
צריף לנער את המחבת ולהסירו מהאש מידי פעם) מעבירים את הכדורים מהסיר לציפוי על
המחבת נעשה ע"י ניעור הכדור על פני שטח המחבת
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון