חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי תפוחים וחמוציות של ציקי ומיקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עכשיו, בקיץ, כשהפירות מתרככים מהר מדי... זה בדיוק הזמן לקחת את התפוחים ולשדרג אותם למעדן שיכול לבוא כקינוח, או כפינוק
פאי תפוחים וחמוציות של ציקי ומיקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עכשיו, בקיץ, כשהפירות מתרככים מהר מדי... זה בדיוק הזמן לקחת את התפוחים ולשדרג אותם למעדן שיכול לבוא כקינוח, או כפינוק
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2.5 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
למלית:
8 תפוחי עץ בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף סוכר
חצי כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל
חופן חמוציות
חופן אגוזי מלך קצוצים
6 ביסקוויטים מרוסקים (פתי בר)
קונפיטורה למריחה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק יחד ומקררים כשעה.
משטחים שני שליש מהבצק על תחתית ודפנות של תבנית עגולה
אופים כ-10 דקות בחום בינוני (180) עד שהבצק מזהיב קצת. מקררים.
מלית: מבשלים ביחד בסיר את קוביות התפוחים, הסוכר, קנמון, מיץ לימון וסוכר וניל, עד שהנוזלים מתאדים. מצננים.
מוסיפים את החמוציות ואגוזי המלך.
על הבצק האפוי למרוח שכבה של קונפיטורה, ומעליה לפזר את הביסקוויטים המרוסקים.
לשפוך את מלית התפוחים, ומעליה לגרד/לפורר את שליש הבצק שנותר.
אופים כ-40 דקות בחום בינוני, עד שהפאי מזהיב.
אחרי שהעוגה קרה, זורים אבקת סוכר
בהנאה!
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון