הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק שטרודל:
500 גר' קמח
50 גר' שמן
1 ביצה
1/2 כף חומץ
2 כוסות מים
קורט מלח
לציפוי:
שומשום או קצח
למילוי הבשר
500 ג"ר בשר בקר קצוץ עבה
2 בצלים קצוציים דק
50 ג"ר אגוזי מלך קצוץ עבה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
מעט שמן רגיל לטיגון
7 שזיפים טריים חתוכים לקוביות או פרוסות דקות
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק לשרודל
1.לשים את כל החומרים יחד במערבל כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי. ולחלקו לשניים
2.משמנים מעט את הבצק עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד למנוחה כשעה בטפ' החדר.
למילוי הבשר והשזיף
1.על מחבת עם שמן תירס מטגנים את הבצל עד הזהבה
2.מוסיפים את הבשר עד שמשנה את גוונו לאפרפר תוך ערבול ומעבירים לקערה
3.מוסיפים את השזיף ואגוזי המלך למחבת ל 3 דקות ומעבירים לקערת הבשר
3. מעבירים את התוכן למסננת לספיגת הנוזלים
אופן הכנת השטרודל:
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ ליחידה
4.מטפטפים על הבצק מעט שמן זית
5.מסדרים בהתחלת הבצק את כל מלית הבשר והשזיף ובעזרת המפה או סדין
מגלגלים גילגול ראשון ומהדקים היטב ובעזרת הסדין מגלגלים את כל יתרת הבצק לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
6. מורחים את הרולדה בשמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 30 דקות.
7.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בשמן זית ומצננים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון