הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
2 כוסות קמח
150 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 ביצה
2 1 כפית מים קרים
למילוי הבשר
500 ג"ר בשר בקר קצוץ עבה
2 בצלים קצוציים דק
1 כף צימוקים
50 ג"ר אגוזי מלך קצוץ עבה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
מעט שמן רגיל לטיגון
לעיטור:
10 שזיפים טריים חתוכים לפרוסות דקות
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
1. שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.
2. מרדדים את הבצק, לעלה בקוטר 28 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים חצי שעה.
אופן הכנת המילוי
1.על מחבת עם שמן תירס מטגנים את הבצל עד הזהבה
2.מוסיפים את הבשר התבלינים הצימוקים ואגוזי עד שמשנה את גוונו לאפרפר תוך ערבול ומעבירים לקערה
העברת המילוי:
מעבירים את המילוי מסונן לבצק מסדרים מעל את פלחי התפוח באופן חופף על פני כל התבנית
3. מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים לתנור ל 40 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון