הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף שמן צמחי
1.5 ק"ג בשר ראש חתוך לריבועים 2X2
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות מרק עוף
1/2 כפית טימין יבש, מפורר
1 עלה דפנה
6 תפוחי אדמה מזן אדום
4 גזרים קלופים וחתוכים גס
6 בצלי שאלוט (קטנים)
1 כוס בירה בירה אירית שחורה
1 כפית מלח (באם משתמשים לציר באבקת מרק אין צורך)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
* לעיבוי הרוטב למעונינים 1 כף קורנפלור (בסוף הבישול)
אופן ההכנה
1. בסיר עם שמן סוגרים היטב את קוביות הבשר עד אשר מזהיבים
2. מסירים את הבשר לקערה ומניחים בצד
3. מטגנים את הבצל הקצוץ בסיר על השמן שנותר מהזהבת הבשר
4. מוסיפים לסיר את הבשר עם 3 כוסות המרק, הבירה ושאר התבלינם ומערבבים היטב
5. מנמיכים את האש לאש בינונית קטנה ומכסים מבשלים על אש קטנה כ 3 שעות או בסיר בישול איטי ל8 שעות או לילה
6. 30 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה בסיר בישולת איטי כשעתיים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון