הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סוכר
קמצוץ מלח
3 כוסות מים או חלב
2. כפות שמן צמחי
למילוי:
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
8 - שזיף או מישמש טריים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
לסירופ:
1/2 1 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון בינוני
כפה טיפות מי זהר
1 כוס שמן צימחי לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת עיסה אוורירית ואחידה
( ושומרים כשעה במקום קריר)
2. במחבת טפלון קטנה משומנת באופן דק עם מברשת מוזגים עם כף את הבלילה
וע"י גיליול הבלילה ע"ג המחבת לעיגול קטן ברוחב 10 ס"מ, מבשלים עד שהחלק
העליון של החביתית מחורר ויבש (מעבירים למגבת מקופלת לשמירה על הלחות)
3. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומניחים בצד
4. ממלאים את החביתיות במרכזן במעט מילוי וסוגרים ומקפים לחצי וסוגרים היטב בקצה
5. בסיר ביננוי עם 1 כוס שמן צימחי שחומם עד ביעבוע במגע עם מים מכניסים כל פעם מס'
של 3 - 4 יח' ל 3 דקות טיגון עד אשר משחים יפה
6. מוציאים לרשת גריל לקירור.
7. לסירופ-
בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים
10 דקות
8. מסדרים יפה על צלחת הגשה את העטייף כשהוא כבר קר ושופכים מעליו סירופ חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון