הוראות הכנה
מרכיבים
כלי שניתן לכיסוי מתאים למיקרו גל
אורז לבן בסיסי:
1.5 כוסות אורז מנוקה
1 בצל יבש גדול או 2 בינוניים
2 כפות שמן תירס
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל טחון עבה
3 כוסות מים
*לאורז עם אפונת גינה 1 קופסת אפונה גינה
*לאורז עם חומוס 1 קופסאת שימורי חומוס שטופה ומסוננת
*לאורז עם תירס 1 קופסא תירס שטופה ומסוננת
*לאורז צהוב 1/2 כף כורכום
*לאורז פפריקוש אדום 3 כפיות פפריקה מתוקה
*לאורז ירוק 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
*באם משתמשים בירק קפוא מוסיפים אותו לאחר 8 דקות מיקרו לעוד 5 דקות
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצלים לצורה הרצויה
2. מכניסים לקערת המיקרו את 2 כפות השמן אוטמים את הכלי ומכניסים למיקרו ל 3 דקות
3. פותחים את הכלי ומוסיפים את גרגירי האורז , כפית מלח, פלפל שחור טחון עבה ומערבבים
(לאורז פפריקוש,ואורז צהוב מוסיפים את התבלין) עם הבצל ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות
4. במקביל מרתיחים בקומקום 3 כוסות מים
5. פותחים את קערת ההכנה ומוסיפים לה את 3 כוסות המים ומערבבים סוגרים ומכניסים בחזרה
למיקרו במקסימום טמפרטורה.
לאורז אל דנטה מבשלים 8 דקות
לאורז עשוי היטב 12 דקות
6. מוציאים מהמקרו ומוסיפים תוספות מערבבים היטב וסוגרים מכסה לעוד 3 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון