חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כיסונים (ווארניקי) ממולאים בדג מלוח ותפוא"ד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כיסונים (ווארניקי) ממולאים בדג מלוח ותפוא"ד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס קמח + 2 כפות קמח
50 גר` חמאה חתוכה קטן או מחמאה
2 כפות מים רותחים
1 ביצה
למלית:
4 תפוא"ד מקולפים מבושלים ומומחים לפירה
1/4 כוס עירי קצוצה
1 בצל גדול פרוס לקוביות ומטוגן עד הזהבה
5 חצאי דגי מטיאס פרוסים לרצועות דקות
להגשה
ביצי סלמון אדום לקישוט -לא חובה
בצל מטוגן
אופן ההכנה
לבצק
1. לתוך קערה גדולה לנפות 1 כוס קמח ולהוסיף את קוביות החמאה (מרגרינה). להוסיף מים רותחים ולערבב היטב. לצנן מעט. להוסיף ביצה, שוב לערבב. להוסיף שתי כוסות קמח נותרות (להתחיל מכוס וחצי ואם יש צורך - להוסיף עוד). ללוש עד לקבלת בצק גמיש אך נוקשה יחסית. לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
2. בזמן שמרדדים את החלק הראשון, מומלץ להחזיק את שאר החלקים מכוסים תחת מגבת לחה לשם מניעת התייבשות. לרדד כל חלק לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס או כל כלי נוח אחר. על אמצע העיגול להניח ככף מלית, להדק היטב את הקצוות. מתקבלת צורה של חצי ירח. את כל הוורניקי המוכנים להניח על מגש גדול מקומח קלות.
3.למילוי
לקלוף 5 תפוא"ד (רצוי אדומים) ולבשלם כ 20 דקות מיבשים וממחים אותם לפירה גרגירי
ומוסיפים את העירית, פורסים את דגי המטיאס לכ 20 פרוסות בכל עיגול ורניקי מניחים כף מהמילוי וחתיכת דג מלוח
4. מרתיחים מים בסיר גדול, וממליחים מעט. מכניסים את הווריניקי לתוך המים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות או עד שיצופו על פני המים. להוציא את הוורניקי בעזרת כף מחוררת
5. מסדרים בצלחת ומפזרים מעל כף ביצי סלומון או בצל מטוגן
במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים לפירה
(ניתן לטגן את הכיסונים במקום לבשלם)
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון