הוראות הכנה
מרכיבים
1. 2 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות 1X1ס"מ
2. 3 שיני שום כתושות
3. מלח
4. 1/4 כוס נענע קצוצה
5. 2 גביעי יוגורט
6. כף צנובר או שקדים מולבנים קלויים וכמה עלי נענע/פטרוזיליה לעיטור
אופן ההכנה
1. מקלפים את החציל וחותכים אותו לקוביות קטנות (בערך סנטימטר 1 ס"מ).
2. מסדרים את קוביות החציל במסננת, ומפזרים מעל 2 כפות מלח. מניחים משקל, כגון צלחת או מכסה, על החצילים. ומשאירים למשך 20 דקות להגרת המרירות, שוטפים סוחטים
ומיבשים.
3. במחבת טיגון, מחממים את השמן על חום בינוני. כאשר הוא רוחש וחם, מפזרים את קוביות החציל בקבוצות (לא לגדוש), ומטגנים עד להזהבה מכל צידיו, כ -5 דקות. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר ספיגה.
4. כאשר החציל מתקרר. מוסיפים יוגורט, שום, נענע. מתבלים במלח, לפי הטעם. מגישים מצונן קלות. בתוספת צנובר/אגוזים מולבנים קלויים ומפזרים מעל מעט נענע/פטרוזיליה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון