הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן זית כתית
2 קופסאות פטריות שמפיניון (מנוקות)
3 כפות חמאה או מחמאה
1.5 כפיות מלח אטלנטי
1 כף שום טחון
1/2 כפית פלפל שחור מגורען
1.5 כפיות עלי טימין טריים, קצוצים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצה
1 כף אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים את השמן על אש גבוהה. מוסיפים את הפטריות. לא מערבבים את הפטריות עד שתחתיתם מתקרמלת מעט. כאשר תחתיתם מקורמלת מערבבים וממשיכים לבשל בחום בינוני, וממשיכים לבשל כ -5 דקות.
2.מוסיפים את החמאה/מחמאה. ומבשלים ומערבבים לעוד 5 דקות, עד להשחמה יפה.
3.מתבלים במלח מוסיפים את השום. מטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את התימין, מיץ לימון, ויין לבן. מבשלים עד להתאדות הנוזל.
4 מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומעט אגוזי מלך קלויים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון